Tuinboontjes-crème met coquille

Tuinboontjes-crème met coquille

VleesGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 6 coquilles
  • 6 dunne plakjes bloedworst
  • 4 plakjes serranoham
  • 500 gram tuinbonen
  • 125 ml crème fraîche
  • Zeezout
  • Peper
  • Olijfolie om te bakken

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Spuitzak
  • Keukenmachine

De bereidingstijd is ca. 30 tot 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Kook de tuinbonen in een beetje water met zout, spoel ze koud en haal de vliesjes er vanaf.

Stap 2:
Pureer de boontjes in de keukenmachine en maak ze smeuïg met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Doe de puree in een spuitzak.

Stap 3:
Bak de serranoham krokant in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Maal de krokant gebakken ham fijn in de keukenmachine.

Stap 4:
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de bloedworstplakjes. Bestrooi ze met peper en zout.

Stap 5:
Bak de coquilles aan twee kanten bruin.

 

Serveren

Stap 1:

Spuit een rozet van de tuinbonen-crème op een bordje en leg hierop een plakje bloedworst met daarop de coquille. Bestrooi met de serranoham crunch.