Meer recepten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Teriyaki burger

60 tot 70 minutenVleesBBQMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 lente-uitjes
  • 320 gram rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 1 tl sesamolie
  • 4 el sojasaus
  • 3 tl suiker
  • 100 ml sojasaus light
  • 50 ml sake
  • 3 el mirin
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 1 el tsuyu no moto
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 2 dl water
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 cm verse gember geraspt
  • 2 el zonnebloemolie
  • ½ el witte sesamzaadjes, geroosterd
  • ½ el zwarte sesamzaadjes, geroosterd
  • 3 takjes peterselie
  • 1 el sojasaus
  • 100 ml rijstazijn
  • 1 el chilisaus
  • 2 stuks lente-uitjes
  • 12 gram suiker
  • 62 gram water
  • 4 gram gist
  • 125 gram bapao bloem

Benodigdheden

  • BBQ
  • Keukendoek
  • Mes
  • Kom
  • Koekenpan
  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Pan
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.

 

Bereidingswijze

Burger

Stap 1:

Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.

Stap 2:

Meng alle ingrediënten voor de burger en maak er 4 burgers van.

Stap 3:

Bewaar de burgers tot verder gebruik in de koeling.

 

Teriyakisaus

Stap 1:

Doe alle ingrediënten voor de teriyakisaus in de pan behalve het water en het aardappelzetmeel en breng aan de kook.

Stap 2:

Meng het water en de aardappelzetmeel en voeg dit toe aan de saus. Laat dit geheel even zachtjes doorkoken tot de saus is gebonden.

 

Japanse salsa

Stap 1:

Fruit de ui, knoflook en gember in de olie aan zonder deze te kleuren.

Stap 2:

Voeg de sesamzaadjes en peterselie toe en bak deze kort mee.

Stap 3:

Voeg nu de sojasaus, rijstazijn en chilisaus toe en verwarm dit licht zodat de smaken er goed intrekken.

Stap 4:

Snijd ondertussen de lente ui in zeer dunne ringetjes en voeg deze op het laatst toe.

 

Steambuns

Stap 1:

Meng de suiker met het water en de gist.

Stap 2:

Meng het watermengsel met de bloem en kneed het tot een soepel deeg.

Stap 3:

Laat het deeg 1 uur rijzen onder een vochtige keukendoek. Het deeg moet verdubbeld zijn.

Stap 4:

Maak van het deeg 4 kleine bolletjes en leg deze in een ingevette stoomovenpan met gaatjes. Laat deze nog 15 minuten rijzen onder een vochtige keukendoek.

Stap 5:

Schuif de steambuns in de stoomoven.
Stomen            100C
Tijdsduur         15 minuten

 

Serveren

Stap 1:

Grill de burgers op de BBQ, zodat ze mooi van gaarheid zijn aan beide kanten. Hij mag nog iets rosé zijn van binnen.

Stap 2:

Verwarm de teriyakisaus en haal hier de burgers doorheen.

Stap 3:

Leg de burgers op de steambun en serveer samen met de Japanse salsa.

 

Tip: Serveer bij deze burger een Japans biertje.