Tarte tatin van biet

Tarte tatin van biet

GroenteOvenMakkelijk

Ingredients

  • 400 gram rode biet
  • 1 rode ui
  • 3 tl olijfolie
  • 2 tl rijstwijnazijn
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 2 stuks steranijs
  • 25 gram bloem
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 sinaasappel
  • Groene salade

Supplies

  • Tarte tatin vorm
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Aluminiumfolie

De bereidingstijd is ca. 2,5 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Stoom of kook de bietjes gaar op 100 ºC in circa 50-60 minuten.

Stap 2:
Laat de bietjes afkoelen en pel ze.

Stap 3:
Snijd de rode ui door de helft en dan weer in vieren.

Stap 4:
Doe hetzelfde met de gare bieten.

Stap 5:
Doe de olie in de tarte tatin vorm en meng hierin de bieten, rode ui, rijstwijnazijn, suiker en steranijs goed door elkaar.

Stap 6:
Dek af met aluminiumfolie en plaats in de oven voor 20 minuten 180 ºC om te laten karamelliseren.

Stap 7:
Snijd het bladerdeeg uit, net zo groot als de vorm, en leg het op de vorm die je uit de oven hebt gehaald.

Stap 8:
Dek alles mooi af binnen de vorm en prik gaatjes in het bladerdeeg, zodat het minder souffleert en de stoom makkelijker kan ontsnappen.

Stap 9:
Plaats terug in de oven en bak af in circa 25 minuten totdat het bladerdeeg gaar en goudgeel is.

Stap 10:
Laat de tarte tatin even staan en draai deze dan voorzichtig om met een bord. Laat alle stroop/caramel over de tarte tatin lopen.

Stap 11:
Rasp er wat schil van een gewassen sinaasappel overheen en serveer met een groene salade.