Tarte tatin van biet
De bereidingstijd is ca. 2,5 uur.
Bereiding
Stap 1: Stoom of kook de bietjes gaar op 100 ºC in circa 50-60 minuten.
Stap 2: Laat de bietjes afkoelen en pel ze.
Stap 3: Snijd de rode ui door de helft en dan weer in vieren.
Stap 4: Doe hetzelfde met de gare bieten.
Stap 5: Doe de olie in de tarte tatin vorm en meng hierin de bieten, rode ui, rijstwijnazijn, suiker en steranijs goed door elkaar.
Stap 6: Dek af met aluminiumfolie en plaats in de oven voor 20 minuten 180 ºC om te laten karamelliseren.
Stap 7: Snijd het bladerdeeg uit, net zo groot als de vorm, en leg het op de vorm die je uit de oven hebt gehaald.
Stap 8: Dek alles mooi af binnen de vorm en prik gaatjes in het bladerdeeg, zodat het minder souffleert en de stoom makkelijker kan ontsnappen.
Stap 9: Plaats terug in de oven en bak af in circa 25 minuten totdat het bladerdeeg gaar en goudgeel is.
Stap 10: Laat de tarte tatin even staan en draai deze dan voorzichtig om met een bord. Laat alle stroop/caramel over de tarte tatin lopen.
Stap 11: Rasp er wat schil van een gewassen sinaasappel overheen en serveer met een groene salade.