Tagliatelle bolognese

Tagliatelle bolognese

Noedels of PastaKookplaatGemiddeld
Dit recept is voor 2 personen

Ingredienten

  • 50 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 2 klontjes boter
  • 50 gram pancetta, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 wortel, geschild en in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 400 gram varkensgehakt
  • 200 ml krachtige rode wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 125 ml melk
  • 250 ml groentebouillon
  • Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, laurier)
  • 2 kruidnagels
  • 400 gram gepelde tomaten uit blik
  • 400 gram tagliatelle
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Benodigdheden

  • Braadpan
  • Kom
  • Steelpan

De bereidingstijd is ca. 5,5 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Laat het eekhoorntjesbrood 30 minuten in een kommetje met lauw water weken.

Stap 2:
Smelt een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de pancetta toe en bak 5 minuten, tot hij bijna knapperig wordt. Voeg de ui, wortel, knoflook en bleekselderij toe en bak een minuut of 5, totdat de groenten glazig zijn.

Stap 3:
Verwarm een scheutje olijfolie en een klontje boter in een braadpan en bak het gehakt goudbruin op hoog vuur. Voeg de groenten vervolgens hieraan toe.

Stap 4:
Schenk nu de wijn in de pan en laat verdampen op hoog vuur in circa 5 minuten.

Stap 5:
Voeg de tomatenpuree en melk toe en roer 2 minuten tot alles goed is gemengd.

Stap 6:
Voeg het eekhoorntjesbrood met het weekwater toe in de pan en ook de bouillon, kruidnagel en een boeketje van Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, laurier).

Stap 7:
Schep na 2,5 uur de gepelde tomaten erbij en breng de saus aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en laat op een zacht vuur 2 uur sudderen.

Stap 8:
Breng een pan water met zout aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer een klontje boter door de tagliatelle.

Stap 9:
Haal de kruiden en kruidnagel uit de saus. Roer de tagliatelle door de saus met de basilicum. Verwarm nog circa 2 minuten. Serveer met de Parmezaanse kaas.