Stoofpot
De bereidingstijd is meer dan 12 uur.
Bereiding
Een dag van tevoren:
Stap 1:
Schep het vlees in een kom en voeg hier de wortel, selderijgroen, knoflook, sinaasappelschil, kruiden, wijn en olijfolie aan toe.
Stap 2:
Schep door elkaar en laat het vlees afgedekt in de koelkast twaalf uur marineren.
Op de dag zelf:
Stap 1: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 150 ℃ .
Stap 2: Schep het vlees uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade en zet apart.
Stap 3: Verhit in een braadpan een scheutje olijfolie en een klontje boter. Bak het vlees in porties op hoog vuur bruin.
Stap 4: Schep de ui, wortel, bleekselderij, knoflook, kruidnagel, Amsterdamse uien, het kaneelstokje en de laurier erbij.
Stap 5: Verkruimel de ontbijtkoek over het vlees en schenk de gezeefde marinade en bouillon erbij. Het vlees moet net onder staan. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6: Leg de deksel op de braadpan en zet in de oven. Laat 2,5 uur gaar stoven. Schep tussentijds om. Als het stoofvlees gaar is, verwijder dan het kaneelstokje, de kruidnagel en de laurier.
Stap 7: Bak de frieten op 180° C in een frituurpan, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Stap 8: Serveer het stoofvlees met de frieten en garneer met peterselie.
Tip: Heb je een oven met automatische programma’s? Maak dan gebruik van het programma Runderstoofvlees.