Spelt pannenkoeken met zemelen en rood fruit
De bereidingstijd is ca. 15 tot 30 minuten.
Bereiding
Stap 1: Meng de bloem wat zout en zemelen in een kom. Voeg de eieren, karnemelk, amandelmelk en olie toe, roer door tot een beslag. Mocht het beslag wat te dik zijn, voeg dan nog wat amandelmelk toe.
Stap 2: Verhit een koekenpan en vet deze licht in met zonnebloemolie.
Stap 3: Doe wat van het beslag in de pan en verdeel het beslag in de pan. Bak tot ze lichtbruin zijn aan elke kant, ca. 1 tot 2 minuten per kant.
Stap 4: Ga door totdat al het beslag op is. De pannenkoeken kunnen ondertussen in de stoomoven afgedekt warm gehouden worden op 70-90 °C.
Stap 5: Verdeel het fruit over de pannenkoeken.
De pannenkoeken kunnen op allerlei manieren geserveerd worden.
Tips voor de topping: – Fenegriek kaas meebakken – Appel/peer meebakken – Granaatappelsiroop/kweeperengelei – Mozzarella, basilicum en gedroogde tomaat – Gedroogde ham, Parmezaanse kaas en rucola – Fijngesneden rode biet, dille, yoghurt en frambozen – Vanilleroom