De bereidingstijd is ca. 1,5 tot 2 uur.
Bereidingswijze
Stap 1:
Snijd de boter in blokjes. Doe de witte basterdsuiker, vanillesuiker en de helft van de boter in een kom.
Stap 2:
Klop het gedurende 5 min. met een mixer tot het romig wordt. Klop één voor één de helft van de eidooiers erdoor. Spatel vervolgens de helft van de bloem erdoor.
Stap 3:
Mix in een andere kom de rest van de boter, bruine basterdsuiker, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en kardemom in 5 min. romig met een mixer. Klop één voor één de rest van de eidooiers erdoor. Spatel de rest van de bloem erdoor.
Stap 4:
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Klop in een grote, vetvrije kom met de mixer met vetvrije gardes 6 eiwitten stijf met een mespunt zout. De rest van de eiwitten wordt niet gebruikt. Spatel de helft van het eiwit luchtig door het witte beslag en de rest luchtig door het bruine beslag.
Stap 5:
Schep 3 el wit beslag in de springvorm en strijk met de bolle kant van een lepel uit over de bodem tot een flinterdun laagje van 3 mm dik.
Stap 6:
Plaats de vorm 15 cm onder de grill en laat het beslag in 1 1/2 min. stollen.
Stap 7:
Neem de vorm uit de oven, schep 3 el donker beslag erop en strijk uit tot net zo’n flinterdun laagje.
Stap 8:
Plaats de vorm weer onder de grill en laat in 1 1/2 min. stollen. Herhaal op dezelfde manier per kleur zo’n 5 keer. Eindig met de donkere laag.
Stap 9:
Schakel de grill uit en laat de taart nog 10 min. in de open oven staan.
Stap 10:
Laat de vorm buiten de oven op een rooster in 1 uur afkoelen.