Speculaas boterkoek

Speculaas boterkoek

1 uurOvenMakkelijk

Ingredients

  • 250 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 ei om te smeren
  • Garnering: een paar hele amandelen

Supplies

  • Garde
  • Bakvorm

De bereidingstijd is ca. 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 °C.

Stap 2:
Kneed de boter, suiker, bloem, speculaaskruiden en één ei tot een samenhangend deeg.

Stap 3:
Vet de boterkoekvorm in met boter en bestuif hem met een klein beetje bloem.

Stap 4:
Druk het deeg in de boterkoekvorm. Strijk het deeg glad met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat de boterkoek overal even dik is.

Stap 5:
Klop het andere eitje met een garde los en bestrijk hiermee de boterkoek.

Stap 6:
Trek met een vork mooie lijntjes over de bovenkant van de boterkoek en druk er een paar amandelen in.

Stap 7:
Schuif de boterkoek 30 minuten in de oven en laat daarna goed afkoelen.