Sous-vide maïskip

VleesVacumeerladeMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 4 maïskipfilets met vel
  • 1 citroen
  • takjes tijm
  • olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)
  • vacuümzak

Supplies

  • Stoomoven pan
  • Vacumeerzak

De bereidingstijd is ca. 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Doe de maïskip in een schaal en maak aan met wat olijfolie, rasp er wat citroen overheen en doe er wat takjes tijm bij.

Stap 2:
Doe alles in een vacuüm zak en vacumeer op stand 3.

Stap 3:
Plaats dit 45 minuten in de stoomoven op de functie Sous-vide of Stomen 67 ºC.

Stap 4:
Kleur de sappige, malse maïskip eventueel nog even in de pan.

 

Tip: Geen vacumeerlade of -apparaat? Vraag uw slager of poelier het vlees vacuüm te verpakken. Door het vlees met de extra ingrediënten te vacumeren, trekken de smaakstoffen er goed in en is het resultaat veel smakelijker! Uitdroging is ook niet mogelijk dankzij de lage temperatuur. Probeer ook eens dit sous-vide recept voor buikspek met Aziatische marinade.