Soufflé van spijs en mascarpone
Ingredienten
- 100 gram spijs
- 1 à 2 eetlepels sinaasappelsap
- 30 gram suiker
- 3 eidooiers
- 250 gram mascarpone
- 3 eiwitten
- 2 eetlepels amandelen, gehakt
Benodigdheden
- Kom
- Stoomovenpan met gaatjes
Stap 1:
Roer de spijs met het sinaasappelsap glad.
Stap 2:
Meng er de suiker en eidooiers door.
Stap 3:
Voeg de mascarpone toe en roer het goed glad.
Stap 4:
Sla de eiwitten op en spatel met de amandelen door het mascarponemengsel.
Stap 5:
Beboter 4 soufflépotjes, vul ze voor 2/3 en dek ze af met huishoudfolie.
Stap 6:
Zet de potjes in een stoomovenpan met gaatjes.
kookstand: 95ºC
Kooktijd: 25 minuten
Tip
De soufflé zal wat inzakken, dus serveer hem direct.