Soufflé van spijs en mascarpone

Soufflé van spijs en mascarpone

25-30Kaas/zuivelStoomovenMoeilijk
Dit recept is voor ca. 6 personen

Ingredienten

  • 100 gram spijs
  • 1 à 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 30 gram suiker
  • 3 eidooiers
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eiwitten
  • 2 eetlepels amandelen, gehakt

Benodigdheden

  • Kom
  • Stoomoven pan met gaatjes

De bereidingstijd is ca. 25 tot 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Roer de spijs met het sinaasappelsap glad.

Stap 2:
Meng er de suiker en eidooiers door.

Stap 3:
Voeg de mascarpone toe en roer het goed glad.

Stap 4:
Sla de eiwitten op en spatel met de amandelen door het mascarponemengsel.

Stap 5:
Beboter 4 soufflépotjes, vul ze voor 2/3 en dek ze af met huishoudfolie.

Stap 6:
Zet de potjes in een stoomovenpan met gaatjes.

Kookstand            95ºC
Kooktijd                25 minuten

 

Tip: De soufflé zal wat inzakken, dus serveer hem direct.