Snelle zalmsalade op kruiden ciabatta

Snelle zalmsalade op kruiden ciabatta

VisStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 1 persoon

Ingredients

  • 150 g zalm
  • Kwark
  • 1 limoen
  • Peper en zout
  • Kruiden ciabatta
  • 2 stuks little gem
  • Olijfolie
  • Rode ui
  • Dille om te garneren

Supplies

  • Rasp
  • Kom
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Stoomoven
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 20 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Leg de zalm in een ingevette stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.

Koken universeel             75°C
Tijdsduur                          8 minuten

Stap 2:
Laat de zalm afkoelen en meng in een kom met wat kwark tot een smeuïge salade.

Stap 3:
Breng de salade op smaak met wat limoenrasp, peper en zout.

Stap 4:
Bewaar tot serveren in de koelkast.

 

Serveren:

Stap 1:

Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen.

Stap 2:
Spoel deze af onder koud water.

Stap 3:

Snijd mooie plakken van de kruiden ciabatta.

Stap 4:

Maak de little gem aan met wat olijfolie, peper en zout.

Stap 5:

Leg op het brood wat little gem sla.

Stap 6:

Verdeel hierover de zalmsalade en garneer met de rode ui en een takje dille.