Smoothiebowl

Smoothiebowl

FruitOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 100 gram mango diepvries
  • 1 stuks banaan
  • 1 passievrucht
  • 150 ml sojayoghurt
  • kokosmelk
  • Granola:
  • 200 gram havervlokken
  • 200 gram ongebrande noten
  • 1½ eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel 5 spice poeder
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 75 gram gedroogde vruchten
  • Topping:
  • Mango
  • Banaan
  • Passievrucht
  • Kokos

Supplies

  • Blender
  • Bakplaat
  • Bakpapier

De bereidingstijd is ca. 30 minuten

 

Bereiding

Stap 1:
Pureer alle ingrediënten in een blender fijn. Houd 1/3 banaan en een halve passievrucht apart voor later.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op hetelucht plus op 160 °C, bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de kokosolie met de maple syrup, meng de haver, noten, 5-spice en kokos met elkaar en verdeel over de bakplaat.

Hetelucht plus         160 °C
Tijdsduur                  20 minuten

Stap 3:
Roer na 10 minuten de granola om.

Stap 4:
Laat de granola afkoelen en voeg hierna de gedroogde vruchten toe.

 

Serveren

Stap 1:

Giet het smoothie mengsel in een diep bord.

Stap 2:

Schenk er een swirl in van kokosmelk.

Stap 3:

Snijd het fruit in mooie plakjes.

Stap 4:

Garneer de smoothiebowl met het fruit.

Stap 5:

Verdeel hier de zelfgemaakte granola en kokosrasp overheen.

Stap 6:

Top de bowl af met limoenrasp.