Sinaasappelroomrijst

Sinaasappelroomrijst

FruitStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 150 gram dessertrijst
  • 6 eetlepels sinaasappelsap
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • Merg van een half vanillestokje
  • Een mespunt zout
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 biologische sinaasappel
  • 200 gram slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 sinaasappels
  • Citroenmelisse of muntblad

Supplies

  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 45 tot 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Doe de rijst met 6 eetlepels sinaasappelsap, melk, 2 eetlepels suiker, vanillemerg en wat zout in een dichte stoomovenpan. Schuif in de stoomoven om te garen.

Stomen                  100 °C
Tijdsduur               30 minuten

Stap 2:
Laat de gelatine in ruim koud water zacht worden. Roer de uitgeknepen gelatine door de warme, gare rijst.

Stap 3:
Rasp de schil van de biologische sinaasappel en pers de vrucht uit. Roer de geraspte schil en het sap van de sinaasappel door de rijst. Laat de rijst verder afkoelen.

Stap 4:
Sla de slagroom met ca. 1 eetlepel suiker stijf. Snijd de schil van de 2 sinaasappels dik weg en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Spatel de sinaasappelpartjes met de slagroom door de rijst. Garneer de rijst met blaadjes citroenmelisse of munt.

 

Tip: Je kan dit gerecht ook bereiden met bijvoorbeeld appels, aardbeien, perziken of pruimen.