Sinaasappelroomrijst
De bereidingstijd is ca. 45 tot 60 minuten.
Bereiding
Stap 1: Doe de rijst met 6 eetlepels sinaasappelsap, melk, 2 eetlepels suiker, vanillemerg en wat zout in een dichte stoomovenpan. Schuif in de stoomoven om te garen.
Stomen 100 °C Tijdsduur 30 minuten
Stap 2: Laat de gelatine in ruim koud water zacht worden. Roer de uitgeknepen gelatine door de warme, gare rijst.
Stap 3: Rasp de schil van de biologische sinaasappel en pers de vrucht uit. Roer de geraspte schil en het sap van de sinaasappel door de rijst. Laat de rijst verder afkoelen.
Stap 4: Sla de slagroom met ca. 1 eetlepel suiker stijf. Snijd de schil van de 2 sinaasappels dik weg en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Spatel de sinaasappelpartjes met de slagroom door de rijst. Garneer de rijst met blaadjes citroenmelisse of munt.
Tip: Je kan dit gerecht ook bereiden met bijvoorbeeld appels, aardbeien, perziken of pruimen.