Salade met zacht gegaarde zalm
De bereidingstijd is ca. 35 minuten.
Bereiding
Stap 1: Snijd de zalm in vier gelijke stukken en leg de vis in een ingevette stoomovenpan met gaatjes.
Stap 2: Rasp de schil van de citroen over de zalm. Bestrooi de vis met zout. Laat dit minimaal 10 minuten intrekken.
Stap 3: Gaar de zalm tot deze ‘glazig’ is in de stoomoven.
Stomen 60 °C Tijdsduur 6 minuten
Stap 4: Snijd de dille fijn. Meng de dille door de mayonaise en crème fraîche. Breng op smaak met een beetje sap van de citroen en zout en peper. Bewaar de mayonaise in een spuitzak.
Stap 5: Snijd de venkel in dunne reepjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Maak de roosjes van de romanesco de helft kleiner dan de broccoliroosjes.
Stap 6: Leg de groenten in een stoomovenpan met gaatjes en plaats deze in de stoomoven.
Stomen 100 °C Tijdsduur 2 minuten
Serveren
Stap 1: Snijd de little gem sla in grove stukken.
Stap 2: Snijd de tomaatjes door de helft.
Stap 3: Meng de twee soorten sla, tomaatjes en gestoomde groenten door elkaar.
Stap 4: Sprenkel hier een beetje olijfolie overheen en verdeel dit over vier borden.
Stap 5: Pluk voorzichtig de zalm uit elkaar en leg dit bovenop de salade.
Stap 6: Spuit de mayonaise in dunne streepjes over de salade.