Roomboter borstplaat

Roomboter borstplaat

30 - 40 minutenKookplaatMakkelijk

Ingredienten

  • 500 gram witte basterdsuiker
  • 150 ml slagroom
  • 40 gram roomboter
  • boter om in te vetten
  • smaak extract en eventueel kleurstof

Benodigdheden

  • Pan
  • Bakpapier

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Vet de vormpjes in met roomboter. Leg ze op bakpapier op een warmtebestendige ondergrond.

Stap 2:
Doe de suiker in een ruime steelpan met dikke bodem en roer er de aroma essence door of eventueel oploskoffie/cacaopoeder.

Stap 3:
Voeg de room toe. Breng op een laag vuur aan de kook. Laat dit ongeveer 10 minuten doorkoken en blijven roeren met een houten lepel om het vocht te laten verdampen.

Stap 4:
Kook net zolang totdat een druppel die van de lepel valt een draad vormt.

Stap 5:
Haal de pan van het vuur en roer de roomboter erdoorheen.

Stap 6:
Blijf roeren totdat de stroop troebel kleurt.

Stap 7:
Vul de vormpjes en laat ongeveer 15 minuten opstijven. Voel of de bovenkant hard is en verwijder, als dit het geval is, het bakpapier aan de onderkant. Zet de vormpjes op hun kant, zodat de onderkant ook goed kan uitharden.

Stap 8:
Als de borstplaat hard is, haal ze dan uit de vormpjes.

 

Tip: In een gesloten trommel is de borstplaat wekenlang houdbaar. Leg een velletje bakpapier tussen de laagjes om te voorkomen dat het aan elkaar plakt.