Roggecrackers

CrackerOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 300 gram roggebloem
  • 170 ml water
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • ½ tl anijspoeder
  • 1 el honing
  • 30 gram zachte roomboter
  • 30 gram zwart sesamzaad
  • 50 gram pompoenpitten

Benodigdheden

  • Bakplaat met gaatjes
  • Deegroller
  • Kom

In deze roggecrackers kan je zelf kiezen welke pit of specerij je toevoegt. Varieer dus vooral met smaken die je lekker vindt. Veel bakplezier gewenst. 

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een kom een kneed tot een deeg.
  2. Verwarm de oven voor op:
    Hetelucht Plus: 200 ˚C.
  3. Laat het deeg 30 minuten rusten op het aanrecht.
  4. Verdeel het deeg in twee delen.
  5. Rol het deeg met een roller tot 2 mm dikte en leg op een ingevette gaatjesbakplaat. Gebruik 1 bakplaat per helft deeg.
  6. Zet het deeg in de oven:
    Hetelucht Plus: 200 ˚C. Bereidingstijd: 13 tot 15 minuten
  7. Laat de cracker afkoelen en breek in stukken.
  8. Serveer de crackers met salades en spreads.

 

Deel dit artikel: