Roggecrackers

60 tot 70 minutenCrackerOvenMakkelijk

Ingredients

  • 300 gram roggebloem
  • 170 ml water
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • ½ tl anijspoeder
  • 1 el honing
  • 30 gram zachte roomboter
  • 30 gram zwart sesamzaad
  • 50 gram pompoenpitten

Supplies

  • Deegroller
  • Bakplaat met gaatjes
  • Kom

De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Doe alle ingrediënten in een kom een kneed tot een deeg.

Stap 2:

Verwarm de oven voor op:
Hetelucht Plus         200C

Stap 3:

Laat het deeg 30 minuten rusten op het aanrecht.

Stap 4:

Verdeel het deeg in twee delen.

Stap 5:

Rol het deeg met een roller tot 2 mm dikte en leg op een ingevette gaatjesbakplaat. Gebruik 1 bakplaat per helft deeg.

Stap 6:

Zet het deeg in de oven:
Hetelucht Plus          200C
Bereidingstijd           13 tot 15 minuten

Stap 7:

Laat de cracker afkoelen en breek in stukken.

Stap 8:

Serveer de crackers met salades en spreads.