Rode curry met bloemkool en gamba’s
De bereidingstijd is ca. 15 tot 20 minuten.
Bereiding
Stap 1: Verhit wat olie in een wok en bak hierin de curry ‘los’. Voeg de kokosmelk toe en laat inkoken totdat er olieoogjes op de curry verschijnen.
Stap 2: Voeg de vissaus, suiker en de sojasaus toe.
Stap 3: Doe de gamba’s en de bloemkool in de curry en verwarm nog even.
Stap 4: Leg voor het serveren wat basilicum en korianderblad op de curry.
Tip: Lekker met pandanrijst.
Bloemkool is net zo goed een superfood als de inmiddels wat bekendere voorbeelden: bosbessen, guave en quinoa. Het bevat veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Het werkt onder andere ontstekingsremmend en is goed voor je spijsvertering en bloeddruk. Kokos is al langer bekend als superfood: het beschermt je tegen ziekte en verhoogt de vetverbranding! Samen dus een goede én heerlijke combinatie.