De bereidingstijd is ca. 30 tot 45 minuten.
Bereiding
Stap 1: Zet een sauteuse op de plaat en verwarm hier wat olijfolie in.
Stap 2: Voeg boter toe en doe de fijngesnipperde sjalot en knoflook erbij.
Stap 3: Fruit de sjalot zonder dat deze kleurt.
Stap 4 Voeg de risottorijst toe en blijf roeren totdat de rijst goed gecoat is met boter en olie.
Stap 5: Voeg 600ml groentebouillon toe en plaats de pan in de stoomoven.
Stap 6: Stel de oven in op stomen 100⁰C. ca. 18/21 minuten en plaats de pan in de oven.
Stap 7: Bak intussen kort de paddenstoelen aan in olijfolie met wat sjalot. Breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de gesneden peterselie toe.
Stap 8: Neem de risotto uit de stoomoven en controleer de garing. De risotto moet een beetje lopend van structuur zijn.
Stap 9: Voeg nu de geraspte Parmezaan toe en verdeel de risotto over de verwarmde borden uit de gourmet-warmhoudlade.
Stap 10: Schep op ieder bord gemengde paddenstoelen en laat er een druppel olie over vallen.
Tip: Ook lekker met een zacht gestoomd eitje (6 minuten).