Risotto met bospaddenstoelen

RijstStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 250 gram gemengde paddenstoelen van het seizoen
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram Arborio risottorijst
  • 600 ml groentebouillon
  • Saffraan geweekt in warm water
  • 100 gram Parmezaan dun geraspt
  • ½ bos bladpeterselie fijngesneden
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Supplies

  • Sauteuse
  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 30 tot 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Zet een sauteuse op de plaat en verwarm hier wat olijfolie in.

 

Stap 2:
Voeg boter toe en doe de fijngesnipperde sjalot en knoflook erbij.

 

Stap 3:
Fruit de sjalot zonder dat deze kleurt.

 

Stap 4
Voeg de risottorijst toe en blijf roeren totdat de rijst goed gecoat is met boter en olie.

 

Stap 5:
Voeg 600ml groentebouillon toe en plaats de pan in de stoomoven.

 

Stap 6:
Stel de oven in op stomen 100⁰C. ca. 18/21 minuten en plaats de pan in de oven.

 

Stap 7:
Bak intussen kort de paddenstoelen aan in olijfolie met wat sjalot. Breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de gesneden peterselie toe.

 

Stap 8:
Neem de risotto uit de stoomoven en controleer de garing. De risotto moet een beetje lopend van structuur zijn.

 

Stap 9:
Voeg nu de geraspte Parmezaan toe en verdeel de risotto over de verwarmde borden uit de gourmet-warmhoudlade.

 

Stap 10:
Schep op ieder bord gemengde paddenstoelen en laat er een druppel olie over vallen.

 

 

Tip: Ook lekker met een zacht gestoomd eitje (6 minuten).