Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

25 minutenRijstStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 1 tl saffraandraadjes
  • 1 sjalot
  • 50 g boter
  • 300 g carnaroli risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 1 l krachtige kippenbouillon
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 1 bos groene asperges
  • Rucola

Supplies

  • Pan

De bereidingstijd is ca. 25 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Doe de saffraandraadjes in een glaasje met lauwwarm water.

Stap 2:
Pel en snipper de sjalot.

Stap 3:
Verhit 2 eetlepels olijfolie en de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalot toe en laat deze circa 3 minuten zachtjes fruiten.

Stap 4:
Voeg de rijst toe en fruit de rijst al roerende in circa 3 minuten.

Stap 5:
Blus de rijst af met witte wijn. Roer met een lepel in de pan tot de wijn is opgenomen door de rijst.

Stap 6:
Schep lepel voor lepel de bouillon door de rijst. Blijf roeren. Voeg na 10 minuten de saffraan toe. Na circa 15 minuten is de risotto gaar.

Stap 7:
Neem de risotto van het vuur en voeg de rest van de boter toe.

Stap 8:
Breng op smaak met geraspte Parmezaanse kaas, zout en versgemalen peper.

Stap 9:
Stoom de asperges in de stoomoven op 100 °C gedurende 4 minuten.

Stap 10:
Serveer de risotto met de groene asperges Bestrooi tot slot het gerecht met wat rucola.