Risotto alla Milanese
De bereidingstijd is ca. 25 minuten.
Bereiding
Stap 1: Doe de saffraandraadjes in een glaasje met lauwwarm water.
Stap 2: Pel en snipper de sjalot.
Stap 3: Verhit 2 eetlepels olijfolie en de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalot toe en laat deze circa 3 minuten zachtjes fruiten.
Stap 4: Voeg de rijst toe en fruit de rijst al roerende in circa 3 minuten.
Stap 5: Blus de rijst af met witte wijn. Roer met een lepel in de pan tot de wijn is opgenomen door de rijst.
Stap 6: Schep lepel voor lepel de bouillon door de rijst. Blijf roeren. Voeg na 10 minuten de saffraan toe. Na circa 15 minuten is de risotto gaar.
Stap 7: Neem de risotto van het vuur en voeg de rest van de boter toe.
Stap 8: Breng op smaak met geraspte Parmezaanse kaas, zout en versgemalen peper.
Stap 9: Stoom de asperges in de stoomoven op 100 °C gedurende 4 minuten.
Stap 10: Serveer de risotto met de groene asperges Bestrooi tot slot het gerecht met wat rucola.