Ravioli van doperwten met pesto en rucola

30 - 40 minutenVegetarischGourmet-WarmhoudladeGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 12 stuks ronde wontonvellen
  • 350 gram diepvriesdoperwten
  • Rasp van 1 citroen
  • Scheut olijfolie
  • 50 ml slagroom
  • Eiwit van 1 ei
  • Pesto
  • 250 gram verse spinazie
  • 2 takken cherry trostomaten
  • Scheut balsamicoazijn
  • Pecorino Romano

Dit recept duurt ca. 35 minuten om te bereiden

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de oven voor.

Hetelucht Plus                 220C

Stap 2:

Leg de tomaatjes op een bakplaat, besprenkel met balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout en zet in de oven.

Hetelucht Plus                 220C
Bereidingstijd                  4 minuten

Stap 3:

Bewaar de tomaatjes tot later in de Gourmet-warmhoudlade, zodat ze warm blijven.

Stap 4:

Doe de doperwten in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.

Stomen                               100C
Bereidingstijd                     4 minuten

Stap 5:

Doe de erwten in een mengkom, doe er de slagroom, citroenrasp, olijfolie bij.

Stap 6:

Hak de pestokruiden fijn en voeg dit toe aan het erwtenmengsel, breng op smaak met peper en zout.

Stap 7:

Smeer 6 wontonvellen in met eiwit.

Stap 8:

Leg hier een lepel erwtenmengsel in, leg hier een wontonvelletje overheen.

Stap 9:

Maak de ravioli dicht, zorg ervoor dat de lucht er volledig uit is.

Stap 10:

Zet de spinazie in de stoomoven.

Stomen                            100C
Bereidingstijd                 1 minuut

Stap 11:

Breng een pan met gezouten water aan de kook.

Stap 12:

Kook de ravioli‘s kort af. Wanneer de ravioli ’s drijven, zijn ze klaar.

Stap 13:

Haal de ravioli’s uit het water en besprenkel met olijfolie.

 

Serveren

Stap 1:

Verdeel de spinazie over 4 bordjes, leg hier de ravioli ’s bovenop.

Stap 2:

Steek de tomaatjes tussen de ravioli’s.

Stap 3:

Schaaf de Pecorino over de ravioli’s, verdeel de rucola en besprenkel met olijfolie.

Serveer direct.

 

Tip: onze chef kweekte voor dit recept Rucola en Pesto in de Agrilution Plantcube. Deze intelligente binnenkas zorgt voor de meest verse salades, kruiden en microgroenten. Benieuwd hoe dit apparaat eruit ziet en werkt? Bezoek ons Miele Experience Center en vraag het onze chef of adviseur.