Ravioli van doperwten met pesto en rucola

30 - 40 minutenVegetarischGourmet-WarmhoudladeGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 12 stuks ronde wontonvellen
  • 350 gram diepvriesdoperwten
  • Rasp van 1 citroen
  • Scheut olijfolie
  • 50 ml slagroom
  • Eiwit van 1 ei
  • Pesto
  • 250 gram verse spinazie
  • 2 takken cherry trostomaten
  • Scheut balsamicoazijn
  • Pecorino Romano

Dit recept duurt ca. 35 minuten om te bereiden

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm de oven voor.

Hetelucht Plus                 220C

Stap 2:

Leg de tomaatjes op een bakplaat, besprenkel met balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout en zet in de oven.

Hetelucht Plus                 220C
Bereidingstijd                  4 minuten

Stap 3:

Bewaar de tomaatjes tot later in de Gourmet-warmhoudlade, zodat ze warm blijven.

Stap 4:

Doe de doperwten in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.

Stomen                               100C
Bereidingstijd                     4 minuten

Stap 5:

Doe de erwten in een mengkom, doe er de slagroom, citroenrasp, olijfolie bij.

Stap 6:

Hak de pestokruiden fijn en voeg dit toe aan het erwtenmengsel, breng op smaak met peper en zout.

Stap 7:

Smeer 6 wontonvellen in met eiwit.

Stap 8:

Leg hier een lepel erwtenmengsel in, leg hier een wontonvelletje overheen.

Stap 9:

Maak de ravioli dicht, zorg ervoor dat de lucht er volledig uit is.

Stap 10:

Zet de spinazie in de stoomoven.

Stomen                            100C
Bereidingstijd                 1 minuut

Stap 11:

Breng een pan met gezouten water aan de kook.

Stap 12:

Kook de ravioli‘s kort af. Wanneer de ravioli ’s drijven, zijn ze klaar.

Stap 13:

Haal de ravioli’s uit het water en besprenkel met olijfolie.

 

Serveren

Stap 1:

Verdeel de spinazie over 4 bordjes, leg hier de ravioli ’s bovenop.

Stap 2:

Steek de tomaatjes tussen de ravioli’s.

Stap 3:

Schaaf de Pecorino over de ravioli’s, verdeel de rucola en besprenkel met olijfolie.

Serveer direct.