Quinoa cake

Cake/taartCombi-stoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram quinoameel
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 8 gram bakpoeder
  • 30 ml olijf olie
  • 125 g gedroogde abrikozen (minimaal 12 uur geweekt)
  • 125 g gedroogde pruimen (minimaal 12 uur geweekt)
  • 50 g walnoten (gehakt)
  • Snufje zout

Supplies

  • Bakblik
  • Bakpapier

De bereidingstijd is ca. 60 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor.

Hetelucht plus               170C

Stap 2:
Houd van de gewelde abrikozen en pruimen 100 gram achter, de rest in kleine blokjes snijden.

Stap 3:
Prak de bananen met een vork.

Stap 4:
Meng alle ingrediënten en doe deze in een met bakpapier bekleed bakblik.

Stap 5:
Bak de cake.

Combi koken
Hetelucht Plus                       170 °C
Bereidingstijd                        45 minuten
Vochtigheid                           75 %

Stap 6:
Versier de cake met de overige abrikozen en pruimen.

Deze cake is glutenvrij!