Pulled pork

Pulled pork voor 6- 8 personen

3+ uurVleesOvenMakkelijk
Dit recept is voor 6 tot 8 personen

Ingredienten

  • 1 kilo procureur, op kamertemperatuur
  • Voor de kruidenrub:
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel witte peper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 theelepels zout

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie
  • Braadslee

De bereidingstijd is ca. 8 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 100 °C.

Stap 2:
Maak de rub door alles te mengen met de bruine basterdsuiker. Wilt u iets meer van een bepaald kruid gebruiken, dan kan dat. Maak de rub naar uw eigen smaak.

Stap 3:
Wrijf het stuk vlees in met de rub en leg het in een braadslede.

Stap 4:
Zet het vlees in de oven en laat het vier uur garen op 120 °C.

Stap 5:
Verhoog de temperatuur naar 150 °C en laat het vlees nog 3 uur garen.

Stap 6:
Het vlees is klaar als de kerntemperatuur 85 á 90 °C is.

Stap 7:
Haal de pulled pork uit de oven en laat hem nog 30 minuten liggen (afgedekt met aluminiumfolie). Het vlees in nu zo gaar en mals, dat het uit elkaar valt.

 

Tip: Serveer met een lekkere (barbecue)saus, koolsalade en brood. Probeer ook eens ons recept voor gepofte zoete aardappel!