Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Pulled pork

Pulled pork voor 6- 8 personen

VleesOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 1 kilo procureur, op kamertemperatuur
  • Voor de kruidenrub:
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel witte peper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 theelepels zout

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie
  • Braadslee

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 100 °C.

Stap 2:
Maak de rub door alles te mengen met de bruine basterdsuiker. Wilt u iets meer van een bepaald kruid gebruiken, dan kan dat. Maak de rub naar uw eigen smaak.

Stap 3:
Wrijf het stuk vlees in met de rub en leg het in een braadslede.

Stap 4:
Zet het vlees in de oven en laat het vier uur garen op 120 °C.

Stap 5:
Verhoog de temperatuur naar 150 °C en laat het vlees nog 3 uur garen.

Stap 6:
Het vlees is klaar als de kerntemperatuur 85 á 90 °C is.

Stap 7:
Haal de pulled pork uit de oven en laat hem nog 30 minuten liggen (afgedekt met aluminiumfolie). Het vlees in nu zo gaar en mals, dat het uit elkaar valt.

 

Tip

Serveer met een lekkere (barbecue)saus, koolsalade en brood. Probeer ook eens ons recept voor gepofte zoete aardappel!

Perfecte resultaten met Miele braadsledes

Maak optimaal gebruik van je oven met de braadsledes van Miele. Voor het bereiden van een groot stuk vlees, vis of gevogelte en vele andere ingrediënten hebben wij passende braadsledes. Ontdek het volledige assortiment in de Miele webshop.

Naar de webshop
Deel dit artikel: