Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Portugese custardpasteitjes

Portugese custardpasteitjes

OvenMakkelijk

Ingredienten

  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 3 eidooiers
  • 25 gram custard
  • 80 gram suiker
  • 1/3 vanillestokje
  • 2,5 dl volle melk
  • Rasp van een halve citroen
  • Kaneel
  • Poedersuiker

Benodigdheden

  • muffinvorm/espresso kopje
  • Pan

Stap 1:
Rol het bladerdeeg licht uit en bekleed hier een ingevette muffinvorm mee.

Stap 2:
Snijd met een scherp mes strak af op de rand.

Stap 3:
Plaats in de koelkast tot verder gebruik.

Stap 4:
Zet de melk met de helft van de suiker en het gesplitste vanillestokje op laag vuur en laat trekken.

Stap 5:
Meng de andere helft van de suiker met de custard en de eidooier tot het een romig geheel is.

Stap 6:
Giet hier, tijdens het roeren, de hete melk bij en blijf goed roeren.

Stap 7:
Doe dit terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Kook even zachtjes door tot de custard een mooie dikke ‘vla’ is geworden.

Stap 8:
Rasp er de citroenschil door. Let op: niet het witte gedeelte, dit is bitter.

Stap 9:
Vul het bladerdeeg in de muffinvorm met de custard.

Stap 10:
Verwarm de oven voor op Intensief bakken 180 °C voor extra onderwarmte.

Stap 11:
Schuif de vorm in de oven op niveau 1 en bak af in ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van de grootte van de muffinvorm.

Stap 12:
Laat 5 minuten rusten en bestrooi de muffins dan met kaneel en suiker.

Er kunnen iets gekleurde plekken op de custard komen, maar dit hoort bij de pasteitjes.

 

Tip

Lekker om ze lauw te serveren!

Deel dit artikel: