Portugese custardpasteitjes
De bereidingstijd is ca. 45 tot 60 minuten.
Bereiding
Stap 1: Rol het bladerdeeg licht uit en bekleed hier een ingevette muffinvorm mee.
Stap 2: Snijd met een scherp mes strak af op de rand.
Stap 3: Plaats in de koelkast tot verder gebruik.
Stap 4: Zet de melk met de helft van de suiker en het gesplitste vanillestokje op laag vuur en laat trekken.
Stap 5: Meng de andere helft van de suiker met de custard en de eidooier tot het een romig geheel is.
Stap 6: Giet hier, tijdens het roeren, de hete melk bij en blijf goed roeren.
Stap 7: Doe dit terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Kook even zachtjes door tot de custard een mooie dikke ‘vla’ is geworden.
Stap 8: Rasp er de citroenschil door. Let op: niet het witte gedeelte, dit is bitter.
Stap 9: Vul het bladerdeeg in de muffinvorm met de custard.
Stap 10: Verwarm de oven voor op Intensief bakken 180 °C voor extra onderwarmte.
Stap 11: Schuif de vorm in de oven op niveau 1 en bak af in ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van de grootte van de muffinvorm.
Stap 12: Laat 5 minuten rusten en bestrooi de muffins dan met kaneel en suiker.
Er kunnen iets gekleurde plekken op de custard komen, maar dit hoort bij de pasteitjes.
Tip: Lekker om ze lauw te serveren!