Portugese custardpasteitjes

Portugese custardpasteitjes

OvenMakkelijk
Dit recept is voor 6 pasteitjes

Ingredients

  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 3 eidooiers
  • 25 gram custard
  • 80 gram suiker
  • 1/3 vanillestokje
  • 2,5 dl volle melk
  • Rasp van een halve citroen
  • Kaneel
  • Poedersuiker

Supplies

  • muffinvorm/espresso kopje
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 45 tot 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Rol het bladerdeeg licht uit en bekleed hier een ingevette muffinvorm mee.

Stap 2:
Snijd met een scherp mes strak af op de rand.

Stap 3:
Plaats in de koelkast tot verder gebruik.

Stap 4:
Zet de melk met de helft van de suiker en het gesplitste vanillestokje op laag vuur en laat trekken.

Stap 5:
Meng de andere helft van de suiker met de custard en de eidooier tot het een romig geheel is.

Stap 6:
Giet hier, tijdens het roeren, de hete melk bij en blijf goed roeren.

Stap 7:
Doe dit terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Kook even zachtjes door tot de custard een mooie dikke ‘vla’ is geworden.

Stap 8:
Rasp er de citroenschil door. Let op: niet het witte gedeelte, dit is bitter.

Stap 9:
Vul het bladerdeeg in de muffinvorm met de custard.

Stap 10:
Verwarm de oven voor op Intensief bakken 180 °C voor extra onderwarmte.

Stap 11:
Schuif de vorm in de oven op niveau 1 en bak af in ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van de grootte van de muffinvorm.

Stap 12:
Laat 5 minuten rusten en bestrooi de muffins dan met kaneel en suiker.

Er kunnen iets gekleurde plekken op de custard komen, maar dit hoort bij de pasteitjes.

 

Tip: Lekker om ze lauw te serveren!