Marmelade van pompoen, gember en sinaasappel

Deze marmelade heeft pit! Door de mix van pompoen, de scherpe bite van gember en de frisse sinaanappel is dit een combinatie die zeker het proberen waard is. Je maakt de marmelade eenvoudig in de stoomoven. Zorg wel voor voldoende weckpotten, zodat je genoeg voorraad hebt de komende tijd.

60 minVegetarischStoomovenMakkelijk

Ingredients

Marmelade
  • 1 flespompoen
  • 500 gr geleisuiker
  • 2 sinaasappels
  • 1 duimlengte gember
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl gemalen kaneel

Supplies

  • Rasp
  • Weckpot
  • Mes
  • Stoomoven pan zonder gaatjes

Bereidingswijze

1. Schil de pompoen, halveer deze en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in kleine blokjes en doe deze in een stoomovenpan zonder gaatjes.
2. Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel. Voeg de rasp en het sap toe in de stoomovenpan.
3. Voeg geleisuiker, nootmuskaat, kaneel en gember toe. Plaats de stoomovenpan in de stoomoven. Stomen 100 °C – Bereidingstijd: 60 minuten.
4. Pureer de marmelde met een staafmixer op of prak deze door. Maak de marmelade niet te glad, structuur maakt de marmelade extra lekker!
5. Doe de marmelade in schone weckpotten en zet deze terug in de stoomoven.
Stomen 100 °C – Bereidingstijd: 30 minuten

Of

Speciale toepassingen
Inmaken 100 °C – Bereidingstijd: 30 minuten