Poké bowl

Poké bowl

Dit recept is voor 2 personen

Ingredienten

  • 200 gram parelcouscous
  • ½ tl Vadouvan
  • 4 dl groentebouillon
  • 200 gram maiskorrels
  • 200 gram sojabonen
  • Rettich, dun gesneden
  • Wakame, geweld in water
  • 12 Roma tomaatjes
  • 200 gram kidney bonen, uitgelekt
  • 1 Choggia biet, dunne plakjes
  • 1 dl Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • 50 gram geroosterd hennepzaad

De bereidingstijd is ca. 20 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:

Doe de parelcouscous met de Vadouvan en groentebouillon in een dichte stoomovenpan en stoom dit 15-20 minuten op 100 ºC of kook deze gaar.

Stap 2:

Maak de couscous aan met wat olijfolie, citroenrasp, peper en zout.

Stap 3:

Stoom de sojabonen en maiskorrels in 2-3 minuten beetgaar op 100 ºC en spoel koud. Je kunt het ook koken in water met wat zout.

Stap 4:

Laat de kidney bonen uitlekken en snijd dunne reepjes (julienne) van de rettich of draai sliertjes met een spiraalsnijder.

Stap 5:

Schaaf met een mandoline (Japanse schaaf) dunne plakjes van de Choggia biet en leg in ijswater.

Stap 6:

Doe de Wakame in koud water en laat het wellen. Je kunt ook Wakame kant-en-klaar uit de koelwand gebruiken.

Stap 7:

Halveer de Roma tomaatjes in de lengte en maak ze licht aan met wat olijfolie en peper.

Stap 8:

Roer de Griekse yoghurt aan met rasp en sap van de citroen en breng op smaak met peper en zout.

Stap 9:

Vul je bowl en houd rekening met de kleuren. Je kunt hier eindeloos mee variëren!

 

Stomen is ideaal, omdat je meerdere producten tegelijkertijd kunt bereiden. Zonder smaakverlies en met behoud van kleur, structuur en vitamines en mineralen. Voor een snelle en smakelijke maaltijd of lunch: vul aan met vis, vlees of kaas.