Pastasalade met kip en gorgonzola

Pastasalade met kip en gorgonzola

15 - 30 minutenGevogelteStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 200 gram pasta
  • 200 gram kipfilet, in reepjes
  • 80 gram Gorgonzola Dolce, in blokjes gesneden
  • 50 á 80 gram verse gemengde salade
  • Klein trosje witte druiven, los geplukt
  • Handje vol pecannoten, gehakt
  • Kleine rode ui, gesnipperd
  • Frisse appel, in blokjes
  • Frambozendressing

Supplies

  • Kom
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 15 tot 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Voeg eventueel een paar druppels olijfolie toe.

Stap 2:
Stoom de kipreepjes ongeveer 8 minuten op 85 °C. Stomen is gezond, maar de kipreepjes kunnen ook kort gebakken worden in een beetje olijfolie.

Stap 3:
Meng alle ingrediënten, behalve de pecannoten.

Stap 4:
Verdeel het mengsel over vier kommen en druppel er wat van de frambozendressing overheen.

Stap 5:
Bestrooi de salade tot slot met de gehakte pecannoten.

Gorgonzola Dolce is een smeerbare, zachte variant op de klassieke Gorgonzola. Deze kaas is ook te vervangen door een andere schimmelkaas of een eigen favoriete kaas.