De bereidingstijd is ca. 30 minuten.
Bereiding
Stap 1: Om pasta carbonara te maken stoom of blancheer de doperwten als eerste en spoel koud. Indien u de doperwten stoomt, doe dit dan 2 minuten op 100 ºC.
Stap 2: Snipper de ui, knoflook en de rode peper en fruit dit gedurende 3-5 minuten op laag vuur in olijfolie. Voeg vervolgens de blokjes of reepjes pancetta toe, totdat de ui begint te karamelliseren.
Stap 3: Stoom of kook intussen de spaghetti of linguine volgens de aanwijzing op de verpakking. Houd de pasta al dente.
Stap 4: Als de pasta bijna gaar is, haal dan de koekenpan met de pancetta van het vuur . Zet vervolgens de doperwten nog even op het vuur.
Stap 5: Meng de eidooiers met de room, peper en zout en voeg een paar lepels kookvocht toe.
Stap 6: Giet de pasta af en laat uitlekken. Doe dit terug in de pan en voeg wat olijfolie toe, zodat de pasta niet gaat plakken.
Stap 7: Voeg de pancetta, kaas en het eimengsel toe en meng alle ingrediënten goed, zodat het mengsel mooi met de pasta is vermengd.
Stap 8: Laat het gerecht nog een paar minuten rusten en serveer de pasta carbonara met nog wat extra geraspte kaas.
Stap 8: Serveer met wat rucola salade.
Panchetta geeft dit gerecht een bijzondere smaak, maar u kunt ook voor bacon kiezen. Dit maakt het gerecht wat zouter. Probeer ook eens ons recept voor pasta met tomatensaus en ansjovis.