Pasta carbonara

Noedels of PastaKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 30 ml olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ¼ rode chilipeper
  • 100 gram pancetta
  • 100 gram doperwten
  • 3 eidooiers
  • 1 dl room
  • 100 gram Pecorino of Parmezaanse kaas
  • 400 gram spaghetti of linguine
  • Peper
  • Zout

Supplies

  • Pan
  • Stoomoven pan zonder gaatjes

De bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Om pasta carbonara te maken stoom of blancheer de doperwten als eerste en spoel koud. Indien u de doperwten stoomt, doe dit dan 2 minuten op 100 ºC.

Stap 2:
Snipper de ui, knoflook en de rode peper en fruit dit gedurende 3-5 minuten op laag vuur in olijfolie. Voeg vervolgens de blokjes of reepjes pancetta toe, totdat de ui begint te karamelliseren.

Stap 3:
Stoom of kook intussen de spaghetti of linguine volgens de aanwijzing op de verpakking. Houd de pasta al dente.

Stap 4:
Als de pasta bijna gaar is, haal dan de koekenpan met de pancetta van het vuur . Zet vervolgens de doperwten nog even op het vuur.

Stap 5:
Meng de eidooiers met de room, peper en zout en voeg een paar lepels kookvocht toe.

Stap 6:
Giet de pasta af en laat uitlekken. Doe dit terug in de pan en voeg wat olijfolie toe, zodat de pasta niet gaat plakken.

Stap 7:
Voeg de pancetta, kaas en het eimengsel toe en meng alle ingrediënten goed, zodat het mengsel mooi met de pasta is vermengd.

Stap 8:
Laat het gerecht nog een paar minuten rusten en serveer de pasta carbonara met nog wat extra geraspte kaas.

Stap 8:
Serveer met wat rucola salade.

 

Panchetta geeft dit gerecht een bijzondere smaak, maar u kunt ook voor bacon kiezen. Dit maakt het gerecht wat zouter. Probeer ook eens ons recept voor pasta met tomatensaus en ansjovis.