Parelhoenfilet verpakt in Chinese kool met bospaddenstoelen
De bereidingstijd is ca. 45 tot 60 minuten.
Bereiding
Stap 1: Snijd de kool in de lengte doormidden, pluk de bladeren en snijd de dikke nerf eruit. Was de bladeren voorzichtig. Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven om ze te blancheren.
Stomen 100 ºC Tijdsduur 1 minuut
Stap 2: Dompel de bladeren direct in koud water om het kookproces te stoppen.
Stap 3: Verhit voor de vulling de olie in een pan op de kookplaat en fruit hierin de sjalot met de knoflook aan. Bak de paddestoelen even mee en neem de pan van de kookplaat. Roer mosterd, suiker en paneermeel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4: Bak de parelhoen in een pan met een eetlepel olie op de kookplaat kort maar stevig aan. Het vlees mag net een kleurtje krijgen. Leg de filets plat op de snijplank en snijd ze als een vlinder open. Leg iedere ‘vlinder’ tussen 2 lagen huishoudfolie en sla ze plat met de deegroller of met een zware steelpan. Verwijder nu de bovenste laag folie en verdeel het paddestoelenmengsel over de filets. Rol de filets op als een worstje.
Stap 5: Neem een nieuw vel folie en leg hier wat bladen Chinese kool op en rol de parelhoen er als een toffee in. Leg de rolletjes in een stoomovenpan met gaatjes.
Stomen 95ºC Tijdsduur 15 minuten
Tip: Lekker met pompoenpuree en chartreusesaus.