Paddenstoelenbouillon met truffelsalsa

Paddenstoelenbouillon met truffelsalsa

30 - 40 minutenGroenteStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 6 personen

Ingredients

  • 1500 ml bouillon, van 2 paddestoelenbouillontabletten
  • 200 gram gemengde paddestoelen
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 300 ml room
  • 1 eetlepel truffelsalsa

Supplies

  • Garde
  • Kom
  • Pan
  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in mooie stukjes.

Stap 2:
Fruit de sjalot samen met de paddenstoelen licht aan.

Stap 3:
Neem een dichte stoomovenpan, schenk hier de bouillon in en voeg de paddenstoelen met de sjalot toe.

Stomen              100 ºC
Tijdsduur           20 minuten

Stap 4:
Klop de room tot slagroomdikte en meng met de truffelsalsa. Breng op smaak met peper en zout.

 

Serveren

Stap 1:
Breng de bouillon eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Stap 2:
Schenk de bouillon in diepe borden en serveer er een quenelle truffelcrème bij.