Paasbrood

Paasbrood

BroodOvenMakkelijk

Ingredients

  • 500 gram eiwitrijke bloem
  • 10 gram zout
  • 50 gram gist
  • 150 gram QS Boterstol (of roomboter)
  • Ca. 290 gram water
  • Vulling 1
  • 500 gram rozijnen
  • 25 gram mix Tropical (gekonfijte citroen- en sinaasappelschil)
  • 75 gram noten
  • Vulling 2
  • 175 gram amandelspijs

Supplies

  • Huishoudfolie
  • Bakplaat

De bereidingstijd is ca. 1,5 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Kneed alle ingrediënten voor de stol tot een soepel en niet te stijf deeg. Stop met kneden zodra het deeg glad is.

Stap 2:
Kneed vulling 1 met de hand door het deeg en vorm er direct een bol van (opbollen).

Stap 3:
Dek het deeg losjes af met een stuk huishoudfolie en laat het deeg 20 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Stap 4:
Rol het deeg met de handen over het werkvlak en bol het weer op. Laat het deeg zoals in stap 3 beschreven rijzen (20 min.)

Stap 5:
Rol het deeg uit, vorm de amandelspijs tot een rol en leg de spijs in de lengte op het deeg. Vouw het deeg in de vorm van een stol en leg het op de bakplaat.

Stap 6:
Dek het deeg weer losjes af met folie en laat het ca. 25 minuten bij kamertemperatuur rijzen.

Verwarm de oven voor Hetelucht Plus 200 °C

Stap 7:
Schuif de bakplaat in het midden van de oven.

Hetelucht Plus                200 °C
Tijdsduur                         40 minuten

Stap 8:
Bestrijk de stol direct na het bakken dun met roomboter en bestrooi met poedersuiker.