Oma’s cake
De bereidingstijd is ca. 75 tot 90 minuten.
Bereiding
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Stap 1: Meng boter en suiker met de keukenmachine gedurende ca. 2 minuten op de hoogste stand.
Stap 2: Voeg de eieren één voor één aan het mengsel toe. Voeg vervolgens een snufje zout, het limoensap en de zest toe en werk dit volledig door het mengsel.
Stap 3: Spatel (dus niet met de keukenmachine) het gezeefde bloem in gedeelten door het beslag totdat het opgenomen is.
Stap 4: Vet de bakvorm in en bestuif deze met een beetje bloem.
Stap 5: Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Plaats de cake in een niet voorverwarmde combi-stoomoven.
Combinatiestand – Hetelucht Plus 150 °C Vochtigheidsgehalte 100 % vocht Tijdsduur 60 minuten
Of
Combinatiestand – Boven- en onderwarmte 170 °C Vochtigheidsgehalte 100 % vocht Tijdsduur 60 minuten
Stap 6: Laat de cake een paar minuten in de uitgeschakelde oven staan. Stort de cake vervolgens op een rooster zodat hij verder kan afkoelen.
Tip: Voor een geweldig effect: bak oma’s cake in een rozenbakvorm. Zet de cake, zodra deze afgekoeld is, op een cakeplateau en bestuif hem voor het serveren met poedersuiker. Garneer met verse frambozen en blauwe bessen. Probeer ook eens onze salted caramel cheesecake.
Onder begeleiding van ervaren chef-koks verbeter je jouw kookvaardigheden en ontvang je waardevolle tips om het beste uit jouw Miele-apparaten te halen. Schrijf je vandaag nog in voor een inspirerende culinaire ervaring!