Nigiri sushi

Nigiri sushi

VisMakkelijk
Dit recept is voor 4 porties

Ingredienten

  • 135 gram gezuurde sushirijst
  • handazijn (80 gram Japanse rijstazijn mengen met 2,5 dl water)
  • 80 gram tonijnfilet
  • 80 gram zalmfilet

De bereidingstijd is ca. 10 tot 20 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Snijd van de tonijn en zalm mooie plakjes van 1,5 x 4 cm en 0,5 cm dik.

Stap 2:
Maak de handen vochtig met de handazijn en modelleer 4 blokjes rijst van 4 x 1,4 cm.

Stap 3:
Strijk een beetje wasabi aan de bovenkant van de blokjes rijst. Leg hier de tonijn en zalm op en druk dit voorzichtig en zonder het model te veranderen goed aan.

 

Tip: Wikkel er in het midden een strookje nori omheen (strookjes van 1 cm dik) en plak het vast met een beetje water. Serveer de Nigiri met bosui (1 in ringetjes).