De bereidingstijd is ca. 45 tot 50 minuten.
Bereidingswijze
Stap 1:
Doe de pandanrijst samen met het water in een dichte stoomovenpan en zet in de stoomoven. Stomen 100C Tijdsduur 18 minuten
Stap 2:
Snipper de ui en snijd de puntpaprika´s in blokjes.
Stap 3:
Snijd de helft van de perziken in blokjes. Houd de overige apart voor later gebruik.
Stap 4:
Verhit een scheut olie in een hapjespan en voeg de uien en paprikapoeder toe.
Stap 5:
Smoor de ui aan en voeg de tomatenpuree toe en bak dit goed aan voor circa 5 minuten.
Stap 6:
Voeg de paprikablokjes en de sambal toe en bak deze kort aan.
Stap 7:
Schenk de ketjap manis en het perziksap erbij en laat rustig stoven.
Stap 8:
Snijd de overige perziken in blokjes.
Stap 9:
Schep de rijst op de borden en schep er de pilav bij.
Stap 10:
Verdeel de blokjes perzik eroverheen.
Tip: Maak de pilav met 200 gram blokjes kippendij.