Nederlandse pilav

45-50RijstStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 4 koffiekopjes pandanrijst
  • 6 koffiekopjes water
  • 1 ui
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl sambal
  • 2 rode puntpaprika´s
  • 100 gram ketjap manis
  • 2 el perziksap
  • 1 blik perziken
  • Olijfolie

Supplies

  • Hapjespan
  • Pan
  • Stoomoven pan zonder gaatjes
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 45 tot 50 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Doe de pandanrijst samen met het water in een dichte stoomovenpan en zet in de stoomoven.
Stomen                 100C
Tijdsduur              18 minuten

Stap 2:

Snipper de ui en snijd de puntpaprika´s in blokjes.

Stap 3:

Snijd de helft van de perziken in blokjes. Houd de overige apart voor later gebruik.

Stap 4:

Verhit een scheut olie in een hapjespan en voeg de uien en paprikapoeder toe.

Stap 5:

Smoor de ui aan en voeg de tomatenpuree toe en bak dit goed aan voor circa 5 minuten.

Stap 6:

Voeg de paprikablokjes en de sambal toe en bak deze kort aan.

Stap 7:

Schenk de ketjap manis en het perziksap erbij en laat rustig stoven.

Stap 8:

Snijd de overige perziken in blokjes.

Stap 9:

Schep de rijst op de borden en schep er de pilav bij.

Stap 10:

Verdeel de blokjes perzik eroverheen.

 

Tip: Maak de pilav met 200 gram blokjes kippendij.