Mosselen à la crème

30 - 40 minutenSchaal- schelpdierenStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 stuks sjalot gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • ¼ bosje peterselie gehakt
  • 150 ml witte wijn
  • 300 ml slagroom
  • Boter

Supplies

  • Sauspan
  • Stoomoven pan met gaatjes

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Verwarm een sauspan en doe hier de boter in.

Stap 2:

Fruit de sjalot, knoflook en bleekselderij aan tot deze glazig zijn.

Stap 3:

Blus af met witte wijn en kook tot de helft in.

Stap 4:

Voeg de slagroom toe en kook tot de helft in, breng op smaak met peper en zout. 

Stap 5:

Was de mosselen en maak deze schoon (baard verwijderen), gooi de kapotte schelpen weg. 

Stap 6:

Doe de mosselen in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven. 

Stomen         85C

Tijdsduur      12 – 15 minuten

Stap 7:

Wanneer de mosselen open staan, zijn ze klaar.

Stap 8:

Meng de roomsaus en de gehakte peterselie door de mosselen.

Stap 9:

Serveer de mosselen direct.