De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.
Bereidingswijze
Stap 1:
Verwarm een sauspan en doe hier de boter in.
Stap 2:
Fruit de sjalot, knoflook en bleekselderij aan tot deze glazig zijn.
Stap 3:
Blus af met witte wijn en kook tot de helft in.
Stap 4:
Voeg de slagroom toe en kook tot de helft in, breng op smaak met peper en zout.
Stap 5:
Was de mosselen en maak deze schoon (baard verwijderen), gooi de kapotte schelpen weg.
Stap 6:
Doe de mosselen in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Stomen 85C
Tijdsduur 12 – 15 minuten
Stap 7:
Wanneer de mosselen open staan, zijn ze klaar.
Stap 8:
Meng de roomsaus en de gehakte peterselie door de mosselen.
Stap 9:
Serveer de mosselen direct.