Mini-taco bites met filodeeg
Ingredienten
- 300 gram rundergehakt
- 1 pak filo deeg
- 3 tl picadillo-kruiden of gerookte paprikapoeder
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 knoflookteen, gehakt
- 1 blikje zwarte bonen (uitgelekt)
- ¼ chilipeper of wat druppels Tabasco
- 1 avocado
- 125 ml crème fraîche
- 8 mini-roma tomaatjes
Benodigdheden
- Koekenpan
- muffinvorm/espresso kopje
- Snijplank
- Oven
Stapp 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C Hetelucht Plus.
Stap 2:
Smeer de vellen filo deeg half in met wat olie en vouw dubbel.
Stap 3:
Plaats deze in een ingevette muffinvorm en bak deze af tot ze droog zijn.
Stap 4:
Rul het gehakt en voeg de picadillo-kruiden toe.
Stap 5:
Voeg de ui en knoflook toe.
Stap 6:
Breng op smaak met peper en zout.
Stap 7:
Voeg de zwarte bonen en de tomaat toe. Verwarm goed door.
Stap 8:
Vul hier de filo bakjes mee en garneer met wat crème fraîche en avocado. Voeg als laatste nog wat koriander toe.