Maïskippendijen in Oosterse marinade

VleesStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 2 stengels citroengras
  • 1 teen knoflook
  • 3 cm gember
  • ½ rode peper
  • 1 dl soja saus (Kikkoman)
  • 1 el olie
  • 25 gram palmsuiker
  • 4 dl water
  • 4 kippendijen
  • 250 gram bimi
  • 1 gele wortel geschild
  • 2 bokchoy

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 60 tot 90 minuten.

 

Bereiding

Marinade

Stap 1:
Kneus de citroengras en knoflook en snijd de gember en peper klein.

Stap 2:
Doe dit samen met de overige ingrediënten voor de marinade in een dichte stoomovenpan.

Stomen             100C
Tijdsduur          10 minuten

 

Kippendijen

Stap 1:
Doe de kippendijen in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 2:
Laat de marinade in de stoomoven staan.

Stap 3:
Plaats nu de kip in de stoomoven.

Stomen                   75C
Tijdsduur                15 minuten

Stap 4:
Haal de kip en de marinade uit de stoomoven.

Stap 5:
Leg de kip in de marinade en laat dit minimaal 15 minuten staan.

 

Groenten

Stap 1:
Snijd de wortel in plakken van 1 centimeter.

Stap 2:
Doe de bimi en wortel in een stoomovenpan met gaatjes.

Stomen                100C
Tijdsduur             2 minuten

Stap 3:
Snijd de bokchoy in de lengte doormidden.

Stap 4:
Doe de bokchoy in een stoomovenpan met gaatjes.

Stomen              100C
Tijdsduur           1 minuut

 

Serveren

Stap 1:
Haal de kip uit de marinade en dep deze droog.

Stap 2:
Kleur de kippendijen in de koekenpan.

Kookplaat: stand 6
Inductiekookplaat met Tempcontrol: stand 2

Stap 3:
Bak de groenten in een koekenpan met een beetje olie.

Kookplaat: stand 9

Stap 4:
Blus af met een beetje marinade en kook dit in.