Loaded Fries

45-50 minVegetarischKookplaatMakkelijk

Ingredienten

Voor de friet
  • 500 gram bataat
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl knoflook poeder
  • 1/2 tl gerookte paprika poeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • zout
Voor de kebab
  • 350 gram oesterzwam, in stukken gescheurd
  • 1 blikje Jack fruit op water, in stukken
  • 100 ml bbq saus
  • 1 el olijfolie
  • Zout
Voor de zhoug
  • 4 tenen knoflook
  • 1 bos koriander
  • 1 bos peterselie
  • 4 stuks jalapenos
  • 1 tl zout
  • 1 tl kardemon
  • 3/4 tl komijn
  • 1/2 tl chilli flakes
  • 125 ml olijfolie
  • Griekse yoghurt in spuitzak
Voor de topping
  • 1 jalapeno in dunne ringetjes
  • 4 stuks radijs in dunne plakjes
  • 2 el zoetzure rode kool
  • 1/3 komkommer in kleine blokjes

Benodigdheden

  • Schaal
  • Bowl
  • Bakplaat
  • Spuitzak
  • Vacumeerzak

Bereidingswijze

Friet

Stap 1:
Verwarm de oven voor.

Hetelucht Plus          225C

Stap 2:
Snijdt de bataat in dikke repen en was deze in koud water. Doe de zoete aardappel in een stoomovenpan met gaatjes.

Stomen                      100C
Bereidingstijd           5 min

Stap 3:
Doe de zoete aardappel in een bowl en meng met de olie, knoflookpoeder, gerookte paprika poeder, zwarte peper en zout.

Stap 4:
Bewaar tot later.

 

Kebab

Stap 1:
Leg de oesterzwammen en de jackfruit op een bakplaat. Besprenkel met olie en zout.

Stap 2:
Zet in de oven.

Hetelucht Plus          225 C
Bereidingstijd           35 min

Stap 3:
Zorg ervoor dat de zwammen goed droog zijn, wanneer dit niet het geval is zet dan de zwammen nog even terug in de oven.

Stap 4:
Maak de zwammen aan met barbecuesaus en laat deze marineren. Wanneer je het mengsel vacumeert kunnen de smaken nog beter intrekken voor een perfect eindresultaat.

Stap 5:
Houd de kebab warm op 85 C.

 

Zhoug

Stap 1:
Doe alle ingrediënten in een blender en draai tot een gladde massa.

Stap 2:
Breng op smaak met zout.

 

Serveren

Stap 1:
Verwarm de grillplaat op stand 7.

Stap 2:
Grill de frieten rondom aan op de grill.

Stap 3:
Verdeel de frieten over een grote schaal.

Stap 4:
Schep de kebab over de frieten heen.

Stap 5:
Lepel de zhoug over de kebab.

Stap 6:
Spuit de yoghurt met de spuitzak over de kebab.

Stap 7:
Strooi de toppings over het gerecht.