Linzensalade met polentacrouton
De bereidingstijd is ca. 40 minuten.
Bereiding
Stap 1: Doe de linzen in een dichte stoomovenpan, voeg 200 ml heet water toe en schuif in de stoomoven.
Stomen 100 ºC Tijdsduur 20 minuten
Stap 2: Bak de spekjesreepjes uit in een pan op de kookplaat.
Stap 3: Breng voor de polentacrouton ondertussen een halve liter water met wat zout in een pan op de kookplaat aan de kook. Voeg al roerend de polenta toe en blijf roeren.
Stap 4: Voeg na 15 minuten de boter en de Pecorino toe. Laat de polenta nog 5 minuten rustig garen en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5: Strijk de polenta uit (op een bakplaat of een met huishoudfolie bekleed dienblad) tot een dikte van 5 mm en laat in de koelkast afkoelen.
Serveren
Stap 1: Snijd de plolenta in ruiten en bak ze in wat boter mooi goudbruin.
Stap 2: Laat de linzen eventueel even uitlekken in een fijne zeef. Meng citroensap en olijfolie met een losse hand door de rucola. Meng dit losjes met de linzen.