Lentesoepje met crostini’s

Lentesoepje met crostini’s

EiOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 1 bosje verse lavas
  • 1 ei per persoon
  • 1 liter krachtige kippenbouillon of gevogeltebouillon
  • 2 knoflookteentjes, plat geslagen
  • Witte peper uit de molen
  • Casinobrood
  • Beetje geperste knoflook
  • Boter
  • Geraspte parmezaanse kaas

Supplies

  • Soeppan

De bereidingstijd is ca. 60 tot 90 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Doe de bouillon in een soeppan. Voeg de knoflook toe en het bosje lavas. Laat een uur op een laag pitje trekken.

Stap 2:
Verwijder de knoflook en de lavas. Klop de eieren los en laat ze vlak voor het serveren als een draadje in de soep lopen. Hierdoor zal het ei meteen stollen en draadjes in de bouillon vormen.

Stap 3:
Steek rondjes uit het casinobrood en bak ze op een rooster in de oven goudbruin. Laat ze afkoelen.

Stap 4:
Besmeer de rondjes met een beetje boter, wat knoflook en bestrooi rijkelijk met de parmezaanse kaas. Voor het serveren nog even in een hete oven, totdat de kaas gesmolten is.

 

Heerlijk geurig soepje van krachtige kippenbouillon met verse lavas (maggiplant) en eieren.