Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm
De bereidingstijd is ca. 60 minuten.
Bereiding
Stap 1: Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook 2 á 3 minuten.
Stap 2: Schep de spinazie er in delen doorheen en laat op hoog vuur slinken. Schep het overtollige vocht eruit.
Stap 3: Meng met de helft van de ricotta en geraspte kaas door de spinazie. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4: Maak in een ovenschaal laagjes van de spinazie en de zalm. Eindig met de lasagnevellen.
Stap 5: Klop de rest van de ricotta los met de melk, peper, zout en nootmuskaat en strijk dit mengsel over de laatste vellen uit.
Stap 6: Leg hierop de plakjes tomaat en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Stap 7: Dek de schaal af met vershoudfolie en zet een uur in de koelkast (dit is niet nodig wanneer verse lasagnevellen gebruikt worden).
Stap 8: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160 °C. Bak de lasagne gedurende 45 minuten.