Knolselderijsoep met tapenade

Knolselderijsoep met tapenade

30-40GroenteKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 200 gram zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram kappertjes, uitgelekt
  • 20 gram ansjovis, uitgelekt
  • ½ theelepel mosterd
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram knolselderijblokjes, gewassen
  • 50 gram sjalot, gesnipperd
  • 1 laurierblad
  • 1 tak tijm
  • 4 witte peperkorrels, gekneusd
  • 50 gram wit van prei, gesneden
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 400 ml room

Supplies

  • Keukenmachine
  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.

 

Bereiding

De tapenade

Stap 1:
Doe de olijven met kappertjes, ansjovis en mosterd, in de blender of keukenmachine. Pers de knoflook er boven uit.

Stap 2:
Laat de machine kort draaien of pulseren zodat de ingrediënten grof gehakt worden.

Stap 3:
Spatel er wat olijfolie door zodat de tapenade smeuïg wordt.

 

De knolselderijsoep

Stap 1:
Verwarm de olie in een ruime pan op de kookplaat. Zweet knolselderij, sjalot, prei, knoflook, laurierblad, tijm en peperkorrels aan tot de sjalot glazig is.

Stap 2:
Blus af met water, de room en crème fraîche. Laat op heel zacht vuur 30 minuten staan.

Of schenk het over in een dichte stoomovenpan.

Stomen                       100 °C
Tijdsduur                    30 minuten

Stap 3:
Verwijder de tijm en het laurierblad en breng de soep vervolgens op smaak met peper en zout.

 

Serveren

Stap 1:
Schenk de soep in 4 verwarmde soepkoppen en serveer met de tapenade.

 

Tip: Overgebleven tapenade kan prima ingevroren worden. Haal het 1 dag voor gebruik uit de vriezer.