Knolselderijsoep met tapenade
De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.
Bereiding
De tapenade
Stap 1: Doe de olijven met kappertjes, ansjovis en mosterd, in de blender of keukenmachine. Pers de knoflook er boven uit.
Stap 2: Laat de machine kort draaien of pulseren zodat de ingrediënten grof gehakt worden.
Stap 3: Spatel er wat olijfolie door zodat de tapenade smeuïg wordt.
De knolselderijsoep
Stap 1: Verwarm de olie in een ruime pan op de kookplaat. Zweet knolselderij, sjalot, prei, knoflook, laurierblad, tijm en peperkorrels aan tot de sjalot glazig is.
Stap 2: Blus af met water, de room en crème fraîche. Laat op heel zacht vuur 30 minuten staan.
Of schenk het over in een dichte stoomovenpan.
Stomen 100 °C Tijdsduur 30 minuten
Stap 3: Verwijder de tijm en het laurierblad en breng de soep vervolgens op smaak met peper en zout.
Serveren
Stap 1: Schenk de soep in 4 verwarmde soepkoppen en serveer met de tapenade.
Tip: Overgebleven tapenade kan prima ingevroren worden. Haal het 1 dag voor gebruik uit de vriezer.