Kip met rode curry en verse mango

Kip met rode curry en verse mango

Dit recept is voor 6 personen

Ingredienten

  • 6 kippendijen met vel
  • 2 el rode currypasta
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 stengels Sereh
  • 2 á 3 el nam pla
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 limoenbladeren
  • 3 cm laos
  • 4 sjalotten
  • 2 teen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 el palmsuiker
  • 150 ml kippenfond
  • 1 mango
  • 1 bos koriander

De bereidingstijd is ca. 30 tot 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Stoom de rijst gaar op 100 °C.

Stap 2:
Snijd de kippendijen in kleine stukken.

Stap 3:
Verhit in een pan de olie en bak hierin de kip bruin.

Stap 4:
Haal de kippendijen uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 5:
Bak nu de currypasta los in de pan samen met grof gesneden sjalotten, knoflook, chilipeper en de gekneusde Sereh.

Stap 6:
Voeg de nam pla, palmsuiker en laos toe, samen met de limoenbladeren.

Stap 7:
Voeg als laatste de kokosmelk en de kippenfond toe.

Stap 8:
Laat lekker indikken en voeg vervolgens de kippendijen toe en verwarm goed door.

Stap 9:
Snijd intussen de mango aan kleine blokjes en pluk de koriander.

Stap 10:
Verwarm als laatst de mangoblokjes even mee en garneer het gerecht met koriander.