Kip met rode curry en verse mango
De bereidingstijd is ca. 30 tot 45 minuten.
Bereiding
Stap 1: Stoom de rijst gaar op 100 °C.
Stap 2: Snijd de kippendijen in kleine stukken.
Stap 3: Verhit in een pan de olie en bak hierin de kip bruin.
Stap 4: Haal de kippendijen uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 5: Bak nu de currypasta los in de pan samen met grof gesneden sjalotten, knoflook, chilipeper en de gekneusde Sereh.
Stap 6: Voeg de nam pla, palmsuiker en laos toe, samen met de limoenbladeren.
Stap 7: Voeg als laatste de kokosmelk en de kippenfond toe.
Stap 8: Laat lekker indikken en voeg vervolgens de kippendijen toe en verwarm goed door.
Stap 9: Snijd intussen de mango aan kleine blokjes en pluk de koriander.
Stap 10: Verwarm als laatst de mangoblokjes even mee en garneer het gerecht met koriander.