De bereidingstijd is ca. 30 tot 45 minuten.
Champagne mousse
Stap 1: Week de gelatine in ruim koud water.
Stap 2: Kook de champagne samen met de 35 gram suiker.
Stap 3: Meng het custardpoeder met het water en voeg dit al roerende toe aan de kokende champagne.
Stap 4: Laat dit 2 minuten doorkoken zodat het zetmeel gaart.
Stap 5: Voeg nu de gelatine toe en blijf roeren tot deze is opgelost.
Stap 6: Klop de eidooier met de 25 gram suiker goed los.
Stap 7: Giet het hete champagnemengsel op de eidooier en roer goed door.
Stap 8: Laat dit afkoelen en klop ondertussen de slagroom tot yoghurtdikte.
Stap 9: Spatel de slagroom door het afgekoelde mengsel.
Stap 10: Doe de mousse in een spuitzak en bewaar tot verder gebruik in de koelkast.
Chocolademousse
Stap 1: Smelt de chocolade.
Stap 2: Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
Stap 3: Klop het eiwit stijf en voeg in gedeelte de suiker toe.
Stap 4: Voeg 1/3 deel van de slagroom en 1/3 deel van het eiwit toe aan de gesmolten chocolade, meng dit tot een egale massa.
Stap 5: Voeg nu de overige slagroom toe en spatel deze er voorzichtig door.
Stap 6: Voeg als laatste de rest van het eiwit toe en spatel ook dit er voorzichtig door.
Stap 7: Doe de mousse in een spuitzak en bewaar tot verder gebruik.
Cheesecakecrème
Stap 1: Meng de roomkaas met de poedersuiker en doe deze in een spuitzak.
Chocoladeschotsen
Stap 1: Smelt beide soorten chocolade.
Stap 2: Giet de chocolade op een bakpapier en strijk deze uit.
Stap 3: Bestrooi de witte chocolade met de roze peperkorrels en de pure met de pistache.
Stap 4: Laat de chocolade stollen in de koelkast.
Serveren
Stap 1: Schep eerst wat van de compote onderin het glas.
Stap 2: Spuit hierop de champagnemouse, leg hier een plakje cake op en druk dit iets aan.
Stap 3: Besprenkel de cake met crème de cassis.
Stap 4: Spuit hierop de chocolademousse.
Stap 5: Schep hierop weer wat van de compote en leg hierop de chocolate chips cookies.
Stap 6: Leg hierop weer een plakje cake en druk dit zachtjes aan.
Stap 7: Besprenkel de cake met crème de cassis.
Stap 8: Spuit als laatste de cheesecakecrème erop en weer een beetje van de compote.
Stap 9: Garneer met de chocoladeschotsen.