Kerstkransjes
De bereidingstijd is ca. 2 uur.
Bereiding
Stap 1: Meng de boter met de basterdsuiker, de melk en het zout.
Stap 2: Roer de limoenrasp erdoorheen. Kneed vervolgens de Zeeuwse bloem en het bakpoeder erdoor.
Stap 3: Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 4: Bestuif een werkblad lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dikte. Hoe dunner, hoe lekkerder.
Stap 5: Bestrooi met het amandelschaafsel of de amandelstiften. Rol ze daarna een beetje vast met een deegroller.
Stap 6: Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en steek de kransjes uit met de grootste uitsteekvorm. Voor het rondje in het midden van het koekje gebruikt u de kleine.
Stap 7: Bestrooi met suiker of dip ze in de suiker.
Stap 8: Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat (of leg het bakpapier op een rooster, dan worden de koekjes krokanter).
Stap 9: Bak ze in een voorverwarmde oven: Boven-Onderwarmte, 160 °C, ongeveer 20 minuten.