Kerstkransjes

Kerstkransjes

OvenMakkelijk

Ingredients

  • 200 gram boter
  • 140 gram witte basterdsuiker
  • 10 gram melk
  • 4 gram zout
  • 4 gram bakpoeder baking soda
  • 1 eetlepel limoenrasp
  • 300 gram zeeuwse bloem, gezeefd
  • 1 ei, losgeklopt met een eetlepel water
  • Amandelschaafsel of amandelstiften
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 uitsteekvorm rond Ø 4 cm

Supplies

  • Deelroller
  • Uitsteekvorm
  • Kom

De bereidingstijd is ca. 2 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Meng de boter met de basterdsuiker, de melk en het zout.

Stap 2:
Roer de limoenrasp erdoorheen. Kneed vervolgens de Zeeuwse bloem en het bakpoeder erdoor.

Stap 3:
Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.

Stap 4:
Bestuif een werkblad lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dikte. Hoe dunner, hoe lekkerder.

Stap 5:
Bestrooi met het amandelschaafsel of de amandelstiften. Rol ze daarna een beetje vast met een deegroller.

Stap 6:
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en steek de kransjes uit met de grootste uitsteekvorm. Voor het rondje in het midden van het koekje gebruikt u de kleine.

Stap 7:
Bestrooi met suiker of dip ze in de suiker.

Stap 8:
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat (of leg het bakpapier op een rooster, dan worden de koekjes krokanter).

Stap 9:
Bak ze in een voorverwarmde oven: Boven-Onderwarmte, 160 °C, ongeveer 20 minuten.