Kastanjes met serranoham en rozemarijn

Kastanjes met serranoham en rozemarijn

NotenStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 18 porties

Ingredienten

  • 18 tamme kastanjes
  • 18 korte takjes rozemarijn
  • 9 plakjes serranoham
  • Witte peper uit de molen
  • Olijfolie om te bakken

Benodigdheden

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Kruis de bovenkant van de kastanjes met een scherp schilmesje in en breng ze in een laagje water aan de kook. Kook ze 8 à 10 minuten en neem de pan van het vuur. Voor de stoomoven: 8 minuten op 100 °C.

Stap 2:
Pel de kastanjes en laat ze afkoelen.

Stap 3:
Halveer de plakjes serranoham in de lengte. Bestrooi ze licht met witte peper. Wikkel om elke kastanje een plakje ham en steek vast met het rozemarijn takje. Dit gaat gemakkelijk, omdat de kastanje gaar is.

Stap 4:
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kastanjes totdat de ham krokant is.

 

Tip: De kastanjes kunnen koud of warm gegeten worden.