Ingredienten
- rol bladerdeeg (koelvers)
- 50 gram pittige geraspte kaas
- 3 takjes verse tijm
- een halve theelepel kerriepoeder
- los geklopt ei
- zout
- peper
Benodigdheden
- Bakplaat
- Koksmes
Bereidingswijze van kaasvlinders:
Stap 1
Hak wat verse tijm fijn zonder de steeltjes. Meng dit met de geraspte kaas en de kerriepoeder.
Stap 2
Rol het bladerdeeg op het laatste moment pas uit met de breedste kant naar je toe en bestrijk het deeg met het los geklopte ei.
Stap 3
Bestrooi het bladerdeeg met het kaasmengsel en druk licht aan. Hou aan de zijkanten 3 cm vrij.
Stap 4
Rol nu eerst van links het deeg strak op naar het midden en vervolgens vanaf de andere kant.
Stap 5
Leg de rol vervolgens in de koelkast en laat een uur rusten.
Stap 6
Snijd nu dunne plakjes en leg deze op een bakplaat met gaatjes of de gewone bakplaat. Laat nog even rusten.
Stap 7
Stel nu de combi stoomoven in met de volgende stappen.
Eigen programma´s
Stap 1 Hetelucht Plus
Voorverwarmen 180°C
Stap 2 Combi koken
Hetelucht plus 185 °C
Bereidingstijd 10 minuten
Vochtigheid 70 %
Stap 3 Combi koken
Hetelucht Plus 160°C
Bereidingstijd 13 minuten
Vochtigheid 30 %
Haal de kaasvlinders uit de combi-stoomoven en eetsmakelijk!