Kaasvlinders

1.5 uurGevogelteCombi-stoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • rol bladerdeeg (koelvers)
  • 50 gram pittige geraspte kaas
  • 3 takjes verse tijm
  • een halve theelepel kerriepoeder
  • los geklopt ei
  • zout
  • peper

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Koksmes

De bereidingstijd is ca. 90 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:
Hak wat verse tijm fijn zonder de steeltjes. Meng dit met de geraspte kaas en de kerriepoeder.

Stap 2:
Rol het bladerdeeg op het laatste moment pas uit met de breedste kant naar je toe en bestrijk het deeg met het los geklopte ei.

Stap 3:
Bestrooi het bladerdeeg met het kaasmengsel en druk licht aan. Hou aan de zijkanten 3 cm vrij.

Stap  4:
Rol nu eerst van links het deeg strak op naar het midden en vervolgens vanaf de andere kant.

Stap  5:
Leg de rol vervolgens in de koelkast en laat een uur rusten.

Stap  6:
Snijd nu dunne plakjes en leg deze op een bakplaat met gaatjes of de gewone bakplaat. Laat nog even rusten.

Stap 7:
Stel nu de combi stoomoven in met de volgende stappen.

Eigen programma´s

Stap 1:

Hetelucht Plus
Voorverwarmen                    180°C

Stap 2:   

Combi koken
Hetelucht plus                      185 °C
Bereidingstijd                       10 minuten
Vochtigheid                          70 %

 Stap 3:   

Combi koken
Hetelucht Plus                      160°C
Bereidingstijd                       13 minuten
Vochtigheid                          30 %

Haal de kaasvlinders uit de combi-stoomoven en eetsmakelijk!