Inspired by Yotam Ottolenghi: Raita salade met groene curry

VegetarischMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredienten

  • 4 snack komkommers
  • 100 gram cherrytomaat
  • ½ ui
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 takken munt
  • ½ tl geroosterd en gekneusd komijnzaad
  • 2 ingelegde citroenen
  • 2 groene chilipepers
  • 2 tenen knoflook
  • 2½ el olijfolie

Bereidingstijd is ca. 15 minuten.

 

Bereidingswijze

Raita Salade

Stap 1:
Snijd de komkommers in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.

Stap 2:
Snijd de cherry tomaten door de helft en meng met de komkommer.

Stap 3:
Snipper de ui fijn en meng door de komkommer.

Stap 4:
Pluk de blaadjes munt en snijd in fijne reepjes.

Stap 5:
Voeg de Griekse yoghurt, citroensap, komijn en gesneden munt door het komkommer mengsel.

Stap 6:
Breng op smaak met zout en schep op een bord.

Stap 7:
Bewaar de raita salade tot verder gebruik in de koeling.

 

Groene Curry

Stap 1:
Maak de gezouten citroen schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Stap 2:
Snijd de groene pepers in de lengte door de helft en snijd in kleine stukken.

Stap 3:
Snijd de knoflook tenen fijn.

Stap 4:
Doe alle ingrediënten in de blender beker en draai er een grove pasta van.

Stap 5:
Bewaar de groene curry tot verder gebruik in de koeling.